Dacă te-ai hotărât să îți redecorezi camera, biroul sau garsoniera, în acest articol vei găsi idei utile care te vor ajuta să amanejezi un spațiu mic într-un mod păcut și util.

Spațiile mici prezintă multe provocări în materie de design, dar cel mai important aspect este modul în care îți amenajezi apartamentul așa încât să arate și bine, dar să fie și functional.

Interioarele compacte pot fi distractive de decorat, ceea ce presupune că o cameră mică poate părea cool.Un design interior inteligent pentru spații mici poate aduce transformări uluitoare și extrem de folositoare.

Cei mai mulți dintre noi locuim în apartamente, așa că suntem cu toții familiarizați cu provocările care vin cu spațiile mici. Cum ne putem depozita toate lucrurile? Ce poți face pentru ca o cameră mică să pară aerisită și primitoare? Cum obții un echilibru între trenduri în design interior și o cameră utilă?

Iată câteva sfaturi de design inteligent pentru spații mici sunt:

·       Folosirea unei scheme de culori deschise pentru casa ta îi poate modifica complet aspectul. Majoritatea apartamentelor au vopsea de perete neutră albă sau gri. Culorile mai deschise de pe suprafețele camerei fac ca pereții să se retragă, oferind percepția unui spațiu mai mare. Aceasta nu înseamnă că nu poți avea culoare; înseamnă doar că aceste culori mai deschise, cum ar fi grisul deschis sau albul imaculat sunt ideale în designul interior pentru spații mici. De asemenea, culorile mai deschise reflectă mai multă lumină, ceea ce face ca spațiul să arate luminos și aerisit.

·       Gândește-te la adăugarea unui perete focalizat, cu o culoare potrivită a vopselei, care se asortează temei tale generale de design. Acest lucru va îmbunătăți rapid aspectul unei camere la un cost rezonabil.

·       Investește în piese de mobilier, sau lucrări de artă care pot schimba un apartament obișnuit într-unul strălucitor. Când alegi să te muti, poți lua aceste piese cu tine, deci merită banii investiți.

·       Indiferent dacă sunteți proprietar sau chiriaș, există multe sfaturi și trucuri care vă pot ajuta la decorarea spațiului. Personalizează-ți casa cu stilul personal folosind culori, accente și accesorii care îți conferă proprietate, indiferent dacă ești chiriaș sau proprietar.

·       Pentru a crește înălțimea vizuală a camerei tale, atârnă perdele cât mai aproape de tavan. Folosiți perdele minime, în camerele de zi și în zonele de luat masa, în culori palide, pentru a oferi cât mai multă lumină naturală posibilă. Acest lucru ajută, de asemenea, o cameră să pară proaspătă și aerisită.

·       Nu uita ca atunci când redecorezi tavanul să folosești profile decorative de interior care pot crește percepția înălțimii într-o cameră mică. Tavanele care sunt încadrate de cornișe și brâuri atrag privirea în sus, făcând o cameră să pară mai înaltă și îi dă unicitate. Pictează-ți tavanele în aceeași culoare cu pereții pentru a îmbunătăți ideea de spațiu mai amplu al camerei.

·       Folosește brâuri decorative pentru a accentua și mai mult mobila și elemente de decor interior ale locuinței tale.

·       Iluminatul este una dintre cele mai ignorate strategii atunci când vine vorba de un design interior eficient pentru spații mici. Iluminarea multidirecțională poate face ca un spațiu să arate vizual mai mare, reflectând lumina din mai multe surse. Nu te baza doar pe iluminatul aerian, care poate arăta aspru și neplăcut. Folosește aplice de perete,        scafe de lumină indirectă, lămpi de masă și lămpi de podea pentru a suplimenta iluminarea spatiului; iluminatul stratificat face ca locuința ta să strălucească și să pară mai mare. Există multe apicații și dispozitive care sunt concepute special pentru spații înguste. În loc să lași o fâșie de perete goală, încorporează în spatele cornișelor un efect de iluminare stratificat.



·       Majoritatea apartamentelor noi au pardoseală din lemn, care este un avantaj minunat pentru pereții de culoare deschisă.Cu toate acestea, dacă dețineți un apartament mai vechi poți opta pentru un parchet cu plăci mai mari pentru a amplifica ideea de spațiu.       Plintele Decorative sunt foarte importante pentru a încadra partea de jos a camerei, de aceea este recomandat ca acestea să fie în concordață cu vopseaua de pe pereți și cu mobilierul existent.

·       Atunci când te confrunți cu o cameră mică, dar totuși trebuie să păstrezi lucruri, piesele de mobilier multifuncționale sunt cel mai bun prieten al tău. Poți personaliza mobilierul pentru a se potrivi cu cerințele tale sau poți cumpăra piese de mobilier care servesc mai multor utilizări. În amenajări interioare pentru spații mici, investește în piese de mobilier care pot fi folosite și pentru depozitare.


Te rugăm să ne contactezi  pentru a te ajuta să îți optimizezi la maxim aparatamentul, în funcție de nevoile și prefeințele tale de design inteior.