Cum să alegi culorile perfecte de vopsea pentru fiecare cameră a casei tale

Când vine vorba de proiectarea casei tale, alegerea culorii potrivite a vopselelor pentru pereții tăi are mai multă putere decât ai putea crede. Poate face ca o cameră mică să se simtă mai mare și o cameră mare să se simtă mai intimă. Are potențialul de a lumina o cameră întunecată și poate evita strălucirea într-un spațiu foarte însorit. Poate încălzi o cameră răcoroasă, orientată spre nord, sau poate prinde viață la lumina de seară. 

Pe lângă o diagramă de vopsea și alegerea bazată pe preferințele proprii - care sunt, de asemenea, o parte esențială a ecuației - cum vă gândiți să alegeți viitoarele culori ale camerelor? Cum puteți spune ce culoare are anumite calități și cum afectează orientarea camerei modul în care va arăta vopseaua când este pe perete? 

Sfaturi utile de care trebuie să țineți cont pentru alegerea culorii vopselelor pentru locuința dumneavoastră

- Poziția geografică a camerei

Acest lucru este important, deoarece calitatea luminii care intră este diferită în funcție de poziționarea camerei, acest lucru va modifica aspectul culorii vopselei odată ce este pe perete.

Camerele orientate spre nord primesc o lumină mai rece și mai aspră, așa că este recomandat să evitați culorile reci deoarece vor părea și mai reci și vor părea plane. 

Camerele orientate spre est sunt luminoase dimineața devreme, dar devin mai frumoase pe măsură ce trece ziua, așa că sunt recomandate culori precum albastru , verde sau neutre -palide cu o bază albastră sau verde, care vor echilibra lumina soarelui strălucitoare, ceea ce o face mai puțin intensă. Alternativ, dacă doriți să profitați la maxim de dimineață, alegeți o culoare puternică, care va prinde viață la soare.

Camerele orientate spre sud au o lumină caldă și flatantă de culoare toată ziua, așa că sunt recomandate culorile reci pentru a menține atmosfera fără griji. Optați pentru vopsea decorativă de interior cu o bază mai rece, știind că lumina camerei o va încălzi.